EL PETIT PRINCEP AKLIN

EL PETIT PRÍNCEP AKLIN és un estudi que vincula el protagonista del llibre d’Antoine de Saint-Exupéry amb el nom propi AKLIN. Mentre adaptava el conte per a una companyia de teatre infantil, l’autor descobria les altres obres de Saint-Exupéry i notava semblances amb la Segona Guerra Mundial, ja que el llibre va ser escrit durant l’exili de l’autor als Estats Units després de lluitar contra els nazis.

Malgrat ser un conte infantil, EL PETIT PRÍNCEP aborda temes com la mort, fet que pot fer pensar que és més aviat una història per a adults. El públic de l’època pot haver percebut les connexions amb el conflicte bèl·lic, encara que no estiguessin explícitament expressades.

A més, l’autor ha mantingut discreció en les seves obres anteriors per protegir els seus amics jueus durant l’ocupació nazi. A través d’aquest estudi, es pot observar com el procés creatiu de l’autor es relaciona amb la seva implicació en la lluita contra el nazisme. A més, algunes idees i simbolismes de l’obra sorgeixen durant la Guerra Civil Espanyola, on l’autor era reporter.

EL PETIT PRÍNCEP AKLIN és part d’un díptic teatral junt amb EL DESVETLLAMENT D’UNA PAPALLONA NOCTURNA, basat en l’obra de Virginia Woolf, i tots dos expliquen ambdues dramatúrgies des d’una perspectiva insomne. És recomanable llegir l’obra original abans d’experimentar EL PETIT PRÍNCEP AKLIN per no influenciar la pròpia interpretació del llibre.

Si ets programador/a de teatre i estàs interessat/ada a veure l’obra El Petit Príncep Aklin, gravada en directe durant la temporada de juliol en el Teatre del Casal Pere Quart de Sabadell, posa’t en contacte amb nosaltres i et farem arrivar l’enllaç.

què diu la premsa?

Videos promocionals de la temporada a Sabadell